Wie zijn wij?

Bamboo Bike Tours is het eerste bedrijf in europa dat tours op bamboefietsen aanbiedt.

 

Door met ons de stad te ontdekken op een bamboefiets draag je actief bij aan ecologisch bewustzijn en eerlijke handel, onze 2 belangrijkste waarden. Bij Bamboo Bike Tours verzekeren we ons ervan dat elke fiets geproduceerd is in goede arbeidsomstandigheden. 10% van onze winst gaat naar sociale projecten voor jongeren in de armere wijken van Barcelona.

Bamboe is heel licht, sterk en tegelijkertijd een flexibele houtsoort die functioneert als een natuurlijke schokdemper en draagt bij een comfortabel fietsgevoel. Bamboe is een zeer snel groeiende plant waardoor ontbossing voorkomen wordt. De productie van onze bamboefietsen is energiezuinig: slechts 10% van de energie die nodig is om een fiets van conventionele materialen te vervaardigen.

 

In al onze tours doen we in ieder geval de volgende plekken aan: de oude haven, het strand van Barceloneta, het voormalig olympisch dorp, het Ctalaanse parlementsgebouw & het stadspark Ciutadella, de Arc de Triomf, de Gotische wijk en meer hoogtepunten. We bieden ook de mogelijkheid om de tour aan te passen aan je wensen en de plekken in de stad die je nog niet kent.

 

 

Bamboo Bike Tours is een nieuwe en verantwoorde manier van toerisme in overeenstemming met onze aarde en de uitgangspunten van eerlijke handel. Onze tours bieden een unieke en exclusieve fietservaring en tegelijkertijd de mogelijkheid om een van de mooiste mediterrane steden te ontdekken.


ECOLOGISCH BEWUSTZIJN

FAIR TRADE

LOCAL INZET